Не можах да ви направя щастливи,
все нещо не достигаше.
Не достигаше песента недоизпята,
не достигаше времето
и къшеят хляб не достигаше,
и слънцето до нас не достигаше,
някъде зад хоризонта скрито!
За това пък в по-вече бяха:
Вяра, че утре ще е по-добре,
Надежда, че хлябът по-сладък ще стане.
И започнах да слагам в торбата
(ще ви трябва по пътя)
Вяра и Надежда,Чест и Достойнство,
щипка пръст и една звезда.
А, да, и мечти,
защото без мечти птиче не лети.
И литнаха в простора син!
И върна се слънцето отново,
и песента огласи този свят огромен,
и хлябът е за двама...
Само там, някъде на дъното на торбата,
майчината любов остана!
Бонка Василева
© Бонка Василева All rights reserved.