21 sept 2017, 22:05  

Равноденствие 

  Poesía
637 0 2

Лятото не иска да си тръгне,

облякло най-топлата си дреха.

Ръси огън в дните си оскъдни,

налива хлад в нощи за утеха.

 

Прегърнало блестящата си роля

с актриса – красива, надарена –

поднасят чаши с вино да полеят

летен танц в градина позлатена.

 

Звучи роял, наздравица за сбогом

в последното му театрално действие.

Покланя се, излиза мимоходом.

Хорът пее:

Настъпи есенното равноденствие!

© Вяра Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??