Ти премного ми даде от себе си,
аз премалко за себе си взех
и раздадох на чуждите хора
светлината от наш'та любов.
На приятели повече вярвах,
с тях споделях и наш'те мечти,
като даденост имах те, трайна,
дето чисти, готви, пере.
Пропътувах незнайни пътеки
и от извори кални, аз пих.
Преобърнах Земята да търся,
като теб досега не открих.
И сега, след години, си мисля,
колко глупав, наивен съм бил.
Да не видя човека във тебе,
пазещ къща, огнище и дом.
Да не видя жената, която,
приласкава семейство, деца
и очаква ме мене - безпътника,
да се върне от кривият път.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados