Раздялата е болка,
изгаря те и пари,
желязо нажежено във плътта,
не стихва ,измъчва те, повтаря
а после призовава и Скръбта.
Болката утихва
много бавно,
раните завехнали белези оставят
и част от теб изчезва
във времето безкрайно,
а спомените ровят,
нищо не забравят.
Раздялата е изпитание,
засяга ти Душата,
мисълта се лута, търси Светлина,
а тя едва блещука
някъде в Бездната,
дали ще я намери,
това си е Съдба.
Юли, 2016
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados