1 may 2021, 16:38  

Разказвачи 

  Poesía » Filosófica
882 2 1

Разказвачи

 

От неразгаданото, недостижимото

отломки в пясъчни часовници събирам.

 

Притчите, историите, сказанията

на ронливото небе и донесения прилив,

 

достигнал незащитени брегове,

осъщностяват в онзи смисъл границите.

 

Загубих способността си да отмервам

своите крачки и всичко ми се струва

 

или прекалено близко, или твърде кратко.

Възприятията не защитава никой.

 

И никой не се възприема като възприятие.

Всяка личност е недотам не-до-възприета.

 

За да избегнеш временните песъчливи ползи,

значи да добиеш самостоен светъл израз.

 

Отличено стихотворение с награда от Конкурса на Читалище "Развитие" в гр. Севлиево "Аз, глас и съвест на епохата"

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??