5 oct 2009, 12:12

Разкъсване 

  Poesía » Filosófica
898 0 13

 

 

 

"Защо всеки ден се разпъваме на кръст?"

питаше Тори Еймъс пианото...

А отговорите се леят -

метеори от звуци и... страх.

Покълват животворни надежди

в побелелия пясък

на дните.

И мълчат от пробуждане

остри съмнения,

светове от погребана нежност.

Изменчиви сърдечни дестинации

винаги плачат от болка и мъдрост,

а заравят във себе си

всяка капчица изгревност

и обличат студа с раменете си.

Затварят се в себе си всички пространства

и разкъсват Вселената пламнала.

От въздишки нямат нужда посоките,

а страхът си остава един...

Световете са в повече

и разбитата вяра до кръв...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Геновева Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??