За четири часа съм лъв,
а другите двайсет съм мишка.
За някой съм екшън роман,
за други съм евтина книжка.
За десет секунди съм пръв,
а сетне години последен.
Усмихвам се само веднъж
на празник, аванс и заплата.
Край мене гъмжи от лъвици,
романи се вихрят безчет.
Напъват се лакти за място,
дежурни усмивки блестят.
Не искам да бъда различен,
не искам да бъда комик.
Такъв съм си - друг, атипичен,
в хамбара набутан лирик.
07.10.2021г.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados