27.10.2021 г., 20:16 ч.

Различен 

  Поезия
236 0 2

За четири часа съм лъв,

а другите двайсет съм мишка.

За някой съм екшън роман,

за други съм евтина книжка.

За десет секунди съм пръв,

а сетне години последен.

Усмихвам се само веднъж

на празник, аванс и заплата.

Край мене гъмжи от лъвици,

романи се вихрят безчет.

Напъват се лакти за място,

дежурни усмивки блестят.

Не искам да бъда различен,

не искам да бъда комик.

Такъв съм си - друг, атипичен,

в хамбара набутан лирик.

 

 

07.10.2021г.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??