25 may 2007, 10:49

Размисъл 

  Poesía
717 0 0
Какво  е  човекът в огромната  Вселена?
Мъничка  прашинка  в  безкраен  океан,
но  душата  му  е  вечно  към слава  устремена,
за  да придобива  богатства, власт  и  сан.

Заслепен  живее  сред  хиляди  препънки
и  тъне  в  безгрижие  и  сладка суета.
За  най-дребни  неща  прави  сметки  тънки
и  после  изчезва  без  никаква  следа.

Това  е  характерно  за  множеството  люде,
сред  които  човеците  на  пръсти  се  броят.
Лукаво  ти  говорят, че си  им  скъп  и  свиден,
а  душата ти  готови  са  те  да  изгорят.

Но  ти  не  бъди  еднакъв с  множеството  сиво,
поглъщащо те, щом се до него приближиш.
То  прави  те  подобен  на  зло  животно,  диво
и  кара те  съвсем  да  се  обезличиш.

© Виктор Костадинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??