29 nov 2004, 17:08

Разстрелите във мирно време 

  Poesía
766 0 1

Разстрелите във мирно време

Крясък!
Крясък!

Крясък!
А после тръгват си от нея!
Момчетата отиват на война!
И никога не се зъвръщат!
Хиляди години!
Млада смърт!
Млада скръб!

Отиват на война!

Война и крясък!
Птици по асфалта,
човките им в кръв!
Днес кой ще бъде пръв?!

Ще теглим чоп,
така е честно!
Заспивам стреснат...
Умирам стреснат!
Когато сънувам отново и отново,
онази безумна атака,
си спомням онова проклето хлапе,
което разстрелях,което погледнах за миг,
а после продължихме със рев нататък...
Днес казват, че е мирно време.
Кажете го на всичките умиращи!

/Може би не от куршуми,
не от тиф, не от гранати/.
Мирно време ли?!

© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??