26 oct 2007, 8:49

Развиделяване 

  Poesía » Filosófica
727 0 17
Развиделява се утрото и в душата,
херувимче в нежна позлата се рее!
От съня ли идва или от зората,
то напъпилите клонки люлее!

С романс или кошмар, отмерва съдбата
и нежно, нежно деня ми разпуква!
С глухарчени чадърчета отнася скръбта,
с макове червени, донася ми пурпура!

И аз, бледа като платно за рисунка,
потъвам в своята невидима омая:
нарисувана картина, окачена в сянка.
Но утре поискам ли, ще се устремя
                                                 в безкрая!

© Мариола Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??