26.10.2007 г., 8:49 ч.

Развиделяване 

  Поезия » Философска
725 0 17
Развиделява се утрото и в душата,
херувимче в нежна позлата се рее!
От съня ли идва или от зората,
то напъпилите клонки люлее!

С романс или кошмар, отмерва съдбата
и нежно, нежно деня ми разпуква!
С глухарчени чадърчета отнася скръбта,
с макове червени, донася ми пурпура!

И аз, бледа като платно за рисунка,
потъвам в своята невидима омая:
нарисувана картина, окачена в сянка.
Но утре поискам ли, ще се устремя
                                                 в безкрая!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??