РАЗВОД
Всичко е започнало с любов голяма.
После имало семейство и деца.
После приказката станала кошмарна.
Бавно и мъчително се стигнало и до това.
Никой не се интересува от духовност.
Няма го съчувствието в чуждите очи.
Има само кошмарната материалност .
Има силни или слабите страни.
Защо, когато хората започват да стачкуват
във собствения си объркан свят,
започват като лунатици да се лутат
и грозно и нещастно да ламтят?
Няма ги човешките им чувства.
Няма и човешкото лице.
Само блудницата лакомия
дето е наречена изкуство,
започва да диктува твоето сърце.
Да, ти нямаш избор в мрака.
Всички групово се гаврят с теб.
А душата ти омерзена и стъпкана в калта те чака
да я вдигнеш и да продължиш напред.
05.07.2007
© Мириам Todos los derechos reservados