5.07.2007 г., 21:23 ч.

РАЗВОД 

  Поезия
624 1 4

 

РАЗВОД

 

Всичко е започнало с любов голяма.

После имало семейство и деца.

После приказката станала кошмарна.

Бавно и мъчително се стигнало и до това.

 

Никой не се интересува от духовност.

Няма го съчувствието в чуждите очи.

Има само кошмарната материалност .

Има силни или слабите страни.

 

Защо, когато хората започват да стачкуват

във собствения си объркан свят,

започват като лунатици да се лутат

и грозно и нещастно да ламтят?

 

Няма ги човешките им чувства.

Няма и човешкото лице.

Само блудницата лакомия

                                       дето е наречена изкуство,

започва да диктува твоето сърце.

 

Да, ти нямаш избор в мрака.

Всички групово се гаврят с теб.

А душата ти омерзена и стъпкана в калта те чака

да я вдигнеш и да продължиш напред.

 

05.07.2007

© Мириам Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви за отзивите!
  • Марияна, изобщо да не ти пука!След време ще гледаш различно на всичко.Поздрав!
  • Човек винаги има избор Марияна,стига да има смелостта да избере!
    Има и хора,за които духовността е основна!
    Намери ги и бъди с тях!
    Прекрасен стих!
    Поздрав и от мен!
  • Много тежка дума,като копие се забива в сърцето"Развод!"
    Поздрави за стиха!
Предложения
: ??:??