Реабилитираното лято
" Не те обичам, Лято! Вече не! "
Опитах се да те намразя, Лято.
Но ти ме стрелна с миглите пшенични.
Изсипа топъл дъжд върху житата
и ме наказа пак да те обичам.
Опитах се да те прогоня, Лято.
Но ти изгря над гърбавия хребет.
Погали ме с крило от южен вятър
и ме остави влюбена във тебе.
Не исках да ме притежаваш, Лято...
Но ти ме грабна в огнена прегръдка.
Примряла ме положи на земята.
И се изгубих в твоята безплътност.
От мен не можеш да избягаш, Лято!
Притеглена от златната магия,
преливам в теб като вълна, която
в черупка бисерна ще те открие.
© Бианка Габровска Todos los derechos reservados