2.10.2012 г., 11:27 ч.

Реабилитираното лято 

  Поезия » Друга
793 0 12

Реабилитираното лято

 

                        " Не те обичам, Лято! Вече не! "

 

Опитах се да те намразя, Лято.

Но ти ме стрелна с миглите пшенични.

Изсипа топъл дъжд върху житата

и ме наказа пак да те обичам.

 

Опитах се да те прогоня, Лято.

Но ти изгря над гърбавия хребет.

Погали ме с крило от южен вятър

и ме остави влюбена във тебе.

 

Не исках да ме притежаваш, Лято...

Но ти ме грабна в огнена прегръдка.

Примряла ме положи на земята.

И се изгубих в твоята безплътност.

 

От мен не можеш да избягаш, Лято!

Притеглена от златната магия,

преливам в теб като вълна, която

в черупка бисерна ще те открие.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??