25 mar 2015, 22:30

Реквием за старо злато 

  Poesía
453 1 4

 

Реквием за старо злато

 

Във този град ще бъде вечно лято,

когато си мечтая сняг,

ще идвам късно – закъсняло ято,

протегнала ръка за къшей хляб,

ще гледам непознато светлозлатните

пустини със препечени жита,

ще моля спомените си, за кратко,

да напоят пресухата земя.

 

Завърнала се, ще въздишам зажадняло

по мириса на дъжд и на сезони...

Тук времето отдавна ще е спряло,

а нивите сълзи от ръж ще ронят.

 

гр. Добрич '15

© Ралица Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??