29 ene 2017, 12:41

Родена е от светлината.. 

  Poesía » Otra
505 2 5

Родена е от светлината
във топъл ден през пролетта.
Посланик е на добротата,
на красотата и мира.

Душата ѝ – по детски чиста,
и вярва в хората и днес,
а той, животът, с кал я все оплисква,
сърцето ѝ захвърля в тъмен лес.

Събира тя сълзите си кристални
във шепите си, до зори.
И болката в сърцето ѝ е трайна,
не спира да гори и да горчи.

Обича тя като дете, без корист,
обича до последния си дъх.
Любов горчива – тежката ѝ орис,
а болката е с безизмерен връх.

Но тя е войн и не момиче, а жена,
която с чест се бори със хомота.
И няма никаква безмилостна съдба,
която да я победи в живота.

Защото е родена в светлина
и силата ѝ е във добрината,
която дава със разтворена ръка
и покорява със любов сърцата.

Лицето ѝ ли? То е като блян.
Очите ѝ са като звездна тъмнина...
Душата ѝ е чиста като светъл храм.
А името ѝ? То е Светлина...


Посветено на Н.
 

© Роси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??