Пее отново жътварка,
но песента и́ е химн.
Многовековна България,
благодарим!
Ти си целебна отвара,
ти си духовен трамплин.
Многовековна България,
ще те спасим!
Пак на световната карта
родният стяг ще е зрим!
Само с Христовата вяра
място напред ще държим.
Многовековна България,
дълг изпълним!
© Димитър Бурназов Todos los derechos reservados