12 jun 2009, 0:54  

Родино моя! 

  Poesía » Para niños
1301 0 30

Мои са

звездите вечер.

Мой е изгревът червен.

Хоризонтите далечни.

Синьото небе над мен.

 

Моя е

земята пролет –

цялата във пъстър цвят.

Мои  –

сините простори,

с веселия птичи свят.

 

Мои са

полята златни  –

в юлския задъхан ден;

есенните листопади  –

като цветен дъжд над мен...

 

Нося те, Родино свята,

цяла в моето сърце.

И на края на Земята  

ти си в мене,

аз съм в теб!

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??