6 oct 2009, 17:37

Родопи 

  Poesía » Formas orientales
767 0 15

(teikei)

По гърлото ти
се спуснахме, дяволе.
Недей преглъща!
...
Гайда оглася
ждрелото, Триградското.
Целувка от Бог.
...
Ромон на ручей -
право в сърцето ми
сякаш се спуска.

(jiyuritsu)

Луната тихо роди се,
над Родопите облаците разкъсала.
...
Ждрелото Буйновско
в прегръдка здрава душата ми стисна.
...
Реката Триградска
част от мен със себе си повлече.
В гърлото на дявола
суета и страх ще пречисти; чиста ще излезе.

© Весислава Савова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??