17 ene 2011, 21:37

Рождественска нощ - Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Poesía
545 0 2

Навярно е била такава нощ

и пак тъй силно светели звездите,

обгърнат  не в пурпур и разкош,

Спасителят на този свят родил се.

 

Блестяла Витлеемската звезда,

по пътя нов повела мъдреците,

поклон да сторят не сред царския  палат -

пред яслите дошли да коленичат.

 

Не чакала Юдея Този цар:

Дошъл без кръв, без меч  и без корона.

 Зовял  не  мъст  и древен талион,

а бил и Плът, и Път, и Слово.

 

И припознал Предвечния си Цар

в младенеца, който тази нощ роди се,

светът, потънал в грях и във печал,

прослави светлото Му име.

© Таня Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??