24 dic 2013, 14:07

Рождество 

  Poesía
951 0 5

Поглеждам нагоре и търся звездата

съдбовно огряла небето над  нас.

Нощта е различна, но вътре в сърцата

отново отеква познатият глас

 

на звън от камбана. И вятър понася

рождествена песен по земната шир.

Светът е притихнал и нежно приглася

молитва за прошка, за обич, за мир.

 

Исус се роди и постави начало

на ново броене на земния ход.

След Него човекът се радва изцяло

на пълен със смисъл и стойност живот.

 

Обхождам със поглед докрай необята.

Дали в тази нощ ще изгрее звезда?

С дълбока надежда разтварям душата

и знам, че и в мен се роди светлина.

© Ивелина Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??