29 dic 2018, 22:28

Рождество 3 

  Poesía
254 0 3

 

Господ Бог ще каним на вечеря.
Той ще спре до дясното ни рамо.
С шепи доброта ще ни отмери.
Ще ни милва с погледа си само.

 

И - отгатнал всички наши грешки,
в тайните невидимо надникнал,
в греховете, земни и човешки -
Бог ще каже, че ни е обикнал.

 

Че познава кътчетата тихи, 
дето пазим слабости дузина.
И през изпитания най-лихи
ще е с нас, докато ги преминем.

 

В мигове най-кобни и най-черни
злото ни отстрелва  на откоси.
Неговите стъпки щом не мернем,
значи Господ на ръце ни носи.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??