9 jul 2018, 21:08

Росна китка 

  Poesía » Otra
426 6 19

Росна китка, рано-рано,
бабо, аз съм ти набрала -
да ухае на Балкана
в твойта стая овехтяла.

 

Росна китка, изтъкана
със лъчи от чисто злато,
че тъй прашен е дивана,
а и днес навън е лято.

 

Не сърди се, че е мокра -
дядо съ́лзи си изплака.
Сам-самичък там е, горе,
но ще чака. Но ще чака...

 

Ще ти праща дъжд по пладне,
че цветята се поливат.
А светилото щом падне,
ще повехнат, но щастливи.

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??