Пропука се светъл лъч в мрака.
Борейки се със своята сила на любовта,
разпъпи се розата на радостта.
Тя е нежна като коприна,
изпълнена със своята красота.
Росни капки блещукат
върху чувствените ù листа,
сякаш са голям диамант –
огрян от света.
Но тя е обградена от болката и омразата,
които искат да я погълнат и унищожат.
Но колкото и да е крехка, е и силна –
може да боде, докато кръвта не потече.
Огрява я надеждата да се бори и победи
и топъл слънчев лъч да стопли смелата ù душа.
И тя със своя блян освети света,
побеждавайки мрака.
© СИЛВИЯ ИВАНОВА Todos los derechos reservados