6 ene 2021, 18:00

С котва на разпятието 

  Poesía » Otra
314 2 3

Вися си

кротко

на разпятието.

Доволен.

Щото можеше

на кол да съм.

Което дава

свобода

ва крайниците,

но

между тях...

Бъррр...

И пак -

бъррр...

А котвата -

стабилност,

сигурност,

опора

и насока...

Все липсващи

неща

на таз

несигурна земя...

Затуй -

вися си

кротко,

а вятърът

ми носи

валежни облаци -

за свежест,

красота...

Очаквам сал

вулканът да изригне...

Ще ме

остави вечен

камък

на света.

Стабилност -

нали ви казах...

© Георги Коновски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??