(среща)
Забързана съм. Вече се здрачава.
Горещо е. От дни е суховей.
Напукани са устните и парят,
а тънкото платно по мен хладнее.
Очите ми мъгливи - ситни капки,
разсипани по смуглото лице,
потрепват и на миглите за кратко...
Дъхти и на пожар, и на небе.
Решително поемам през тревите.
По-кратко е, пътеката пълзи.
Изхлузват се сандалите.
Нозете
ще издържат ли, ако прокърви?
Не се предавам. Ще вървя и боса.
Налива сили жарката земя.
А някой срещу мен... След пет откоса
ме грабва.
И понася през света...
© Людмила Билярска Todos los derechos reservados