22 oct 2010, 20:12

Сакрална нощ 

  Poesía » De amor
544 0 8

Прегърна залезът морето
в черупка мидена въздишката му скри,
поръси златен прах в небето -
денят зад хълма сгушен вече спи.

Блажена, мека тишина,
роса по миглите кристално свети,
ръката ми е в твоята ръка,
а устните - реки от нежност слети.

Очакване, превърнато в копнеж,
нощта мечтана - приказно-вълшебна,
посипана с воал от скрежна нежност -
нощ сакрална, първа и... последна.

© Валка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??