22.10.2010 г., 20:12 ч.

Сакрална нощ 

  Поезия » Любовна
543 0 8

Прегърна залезът морето
в черупка мидена въздишката му скри,
поръси златен прах в небето -
денят зад хълма сгушен вече спи.

Блажена, мека тишина,
роса по миглите кристално свети,
ръката ми е в твоята ръка,
а устните - реки от нежност слети.

Очакване, превърнато в копнеж,
нощта мечтана - приказно-вълшебна,
посипана с воал от скрежна нежност -
нощ сакрална, първа и... последна.

© Валка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??