10 mar 2017, 12:34

Самодива 

  Poesía » Otra
388 3 9

 

 

 

 

 

По росните треви минаваш боса

                                    и къпеш се под лунен водопад,

 в косите пролетния мирис носиш,

                                    а във очите - утринния хлад.

 

От самодивско изворче отпиваш,

                                     а пролетта те сресва с цветове.

Със топъл дъх гората те обвива

                                     и те понасят свежи ветрове.

 

А щом превали нощната омая

                                      под звуците на лунния рефрен

 танцуваш и се стапяш във безкрая,

                                      за да възкръснеш в следващия ден.

 

Красива, нежна и неповторима

                                      на пролетния бал на цветовете!

Ти - само в сънищата зрима  -

                                     най-прелестното, най - желано цвете!!!

 

 

 

© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??