15 feb 2021, 10:13

Самодива се скита 

  Poesía
342 4 11

Прибери рано вечер стадата,

тази нощ бе нечувано тъмна -

самодива се скита в гората

и кахърна овчаря си търси.

Прибери се, недей да пристъпваш

в тези дебри с отъпкани кръгове,

който мине оттам не се вясва

ни във къщи, ни някъде другаде.

Остави я, не слушай, че плаче -

с тази песен ума ще ти вземе,

запуши си ушите, не вярвай,

тези думи на всеки ще шепне.

И не гледай, дори да е гола -

за съпруга и майка не става.

Ще избяга в гората на воля,

ще остави дори и децата.

Само момък с кавал да ѝ свири,

ненаситно любов да ѝ дава...

А когато остане без сили,

самодивата друг си пленява.

Не отивай с кавала, не тръгвай,

посипи си главата със пепел.

Самодивата обич не търси,

само силата мъжка ти взема.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??