12 jun 2011, 17:43

Сбогуване 

  Poesía » Otra
450 0 0

 

 

Сбогом, мой дом, моя крепост и топло гнездо!

Днес се разделям

завинаги с теб, може би.

В чуждия град ще очаквам аз вече добро -

сред непознати,

сред хора с различни съдби.

 

Сбогом! Не знам ще те видя ли някога пак!

Тука оставям

най-свидното мое дете.

Боже, закриляй го и  дай му някакъв знак

да оздравее

и пак да разпери криле!

 

А аз оттам ще се моля, ще мисля за Теб.

Дай ни, Боже, свойта милост

и свят благослов!...

Днес ще обвия сърцето си в траурен креп.

Сбогом, мой град, мой дом

и свидно гнездо!

 

 

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??