1 ene 2021, 20:04

Сбъднат сън 

  Poesía » Para niños
434 1 2

Коледа, Коледа вече настъпи!
Мама набързо вечеря скалъпи!
Работила бе днес до последно
и се чудех дали е така редно!

 

Мислих, мислих и реших да помогна
доколкото сама мога да смогна!
Тайно днес омесих малка погача, 
която оставих скришно да втаса! 

 

Курабийки замесих самичка.

Подмазах с масло голяма тавичка.
Поставих ги в нея. Чаках да втасат.
И тайно се питах дали ще стават? 

 

Метнах във фурна погача. Зачаках,
както стоях и се сетих. Заплаках. 
Паричка в нея забравих да сложа, 
колко е тежко, сега се тревожа! 

 

Парички ще няма тази година,
нека сме здрави поне догодина!
А мама да може отново с мене
да има повече свободно време!

 

Това пожелах си аз за Коледа
поглеждайки с вяра Витлеемска звезда!
С радост извадих голяма тавичка.
Поставих сладки в красива паничка.

 

А мама, когато сложи вечеря, 
аз с гордост скрито сервирах, треперя! 
Какво ли мама ще си мисли сега?! 
Избягах уж нещо да си облека! 

 

Погледнах аз плахо, скрила главата. 
Усмивка голяма, мама самата
показа щастлива и промълвила:
"Сбъднат сън е, че ме е отменила!" 
 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сбъднат сън »

8 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??