Семейна щампа
Прежурят нощите съдбовно
с натрапени, стихийни ласки.
Сълзи, вини и смях целебен
размътват се в нечиста пяна.
Кошмарно, някак монотонно
се дебнат куклените маски:
с гримиран лик, почти нетленен,
с гримаса, ловко овладяна.
Фатално вречени, покорно,
душите им линеят адски.
Лениво следват пътя земен.
Междата зее разорана.
Копнежите си ампутират –
с семейна щампа консервират.
© Плами Todos los derechos reservados