28.06.2011 г., 22:31 ч.

Семейна щампа 

  Поезия » Хумористична
647 0 14

Семейна щампа

 

Прежурят нощите съдбовно

с натрапени, стихийни ласки.

Сълзи, вини и смях целебен

размътват се в нечиста пяна.

 

Кошмарно, някак монотонно

се дебнат куклените маски:

с гримиран лик, почти нетленен,

с гримаса, ловко овладяна.

 

Фатално вречени, покорно,

душите им линеят адски.

Лениво следват пътя земен.

Междата зее разорана.

 

Копнежите си ампутират –

с семейна щампа консервират.

 

© Плами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??