4 sept 2022, 10:15  

Септември 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica
400 0 3

СЕПТЕМВРИ

 

       на И.Н. (на една „непозната“)

 

На септември сънните утра

ми припомнят всеки смътен спомен

от живот без пролетна зора

на поет безделен и бездомен…

 

На септември първите мъгли

вдън душа докосват тънки струни…

За отминалото не боли,

не тъгувам за цвета на юни!

 

На септември облачните дни

разцъфтяват като цвят напролет,

сиво-жълтото ме заплени…

Скоро клоните ще се оголят!

 

На септември плачещият дъжд

сякаш шепне тайнствена молитва

всеки звук е все един и същ…

В миг душата към Духа политва!

 

На септември залезът смирен

мир разпръсква и безмълвна радост,

чак покварата край мен и в мен

не събужда вече яд и гадост!

 

На септември вечерният хлад

съживява мъртвата ми кожа

и за първи път се чувствам млад,

и за нищичко не се тревожа!

 

На септември бледата луна

вдъхновява, но и натъжава!

За поета истинска цена

има само „вечната“ прослава!

 

На септември нощната печал

носи може би отрада малка,

сам погазих всеки идеал,

вписан в гена с кървава писалка…

 

***

 

Само Есента предлага лек

за разстроени до лудост нерви,

май душевноболен съм навек,

щом мечтая май да е септември?!

 

03.09.2022, 16:27, Горно Дряново

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??