31 oct 2005, 10:51

Сезони 

  Poesía
805 0 5
СЕЗОНИ

Уханна пролетна среща...

Срещнах те под цъфнали череши,
тревите шушнеха с омаен глас.
Бе буйна пролет и кръвта кипеше,
събуждаше копнения във нас.


Топла лятна усмивка...

Магия жарка лятото донесе –
загадъчна усмивка, протегнати ръце...
Аз жертвата езическа принесох –
във твойте длани сложих моето сърце.


Горчива есенна целувка...

Луната есенна дари с милувка
за сетен път преплетените длани.
Горчив пелин бе твоята целувка,
в очите вече нямаше покана...


Зимни думи за раздяла...

И зимата дойде с вихрушките нечакани.
От думите ти лъхаше на вечен мраз...
Сълзите пълнеха очите – неизплакани.
Ще дойде ли отново пролетта за нас?

© Любка Славова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??