25 feb 2012, 2:19

Сезоните обсъждат климата 

  Poesía » Otra
620 1 20

Обсъждат важно климата сезоните

как по-добър за тях да го направят,

че нарушени са в природата законите,

а всеки трябва графика да спазва.

Нахвърлиха се всички върху Зимата,

че много насериозно се е взела,

нали е глуха и с ушанка милата

им хвърляше белтъци снежнобели.

А Пролетта се беше накокичила,

че пак ще носи стари тоалети,

все повече на Зимата приличала

и подминавали я младите поети.

Сподавено изхлипа Есента -

пак костите от влагата болят я

и ако може да я съкратят,

че при рисуване ръцете ù изтръпват.

Притворило усмихнато очи,

похъркваше си Лятото блажено,

открило беше някакви следи

във пясъка златист,  крайбрежен.

 

 

 

© Ивон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??