15 feb 2010, 11:21

Ще... 

  Poesía » De amor
784 0 23

 

 

Отдалече, Любов, ще те мерна.

Ще позная очите ти в миг.

Ще се спъна във пряспата черна,

тротоара ще срещна със вик.

Ще ме вдигнеш с усмивка и ласка

за покритите с кръв колена.

Ще открия как страшно ми пасва

мойта длан в твойта длан да държа.

Ще избъбря задъхано: ”Сорри!”

Ти нали няма как да мълчиш?

Ще отвърнеш: ”Недей да говориш...

да почистим калта, я се виж!”

Ще останат очите ми сухи –

да не пречат излишни сълзи,

ще те гледам - и няма, и глуха,

а в гърдите ми смут ще пълзи...

 

Май ще видя звездички по пладне

с тази шантава моя мечта –

ако взема напразно да падна,

току-виж я удавя в калта!

 

 

 

© Нелиса Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??