7 sept 2009, 8:09

Ще напиша стиха си направо в небето 

  Poesía » De amor
865 0 22


Разплети ми косите пак в тиха вечер.

Да погадаем с теб по звездите.

Ще напиша стиха си направо в небето,

че изгубих перото си в ден черен.

 

Разплети ми косите, измий ми очите

в звездопада на топлата вечер.

Слънцето вече залезе, месец ни свети,

с бриза пак съм притихнала на гърдите ти.

 

Сънното тихо море ще попитам

колко тайни е скрило с вълните си,

колко е дало, колко отнело

и как се живее през зимата сива.

 

А когато слънцето пак порозовее,

ще сплета с гайтани отново косите си.

Денем миналото не се предсказва,

през нощта ще те търся – при звездите.

 

 

06.09.2009 г.

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??