Ще строим нови лагери -
за подслон на мигранти...
Да, защото сме благи.
И свободна - земята ни...
Съхнем - роби покорни.
Скоро ще се затрием...
Плачат родните корени.
И прииждат стихии...
Всичко грешно е наше.
Трябва общо да страдаме.
Казват: вечно да плащаме
на световните гадове!...
Под властта на безродници -
чезнем в мъка пустинна.
Щом сме чуждопоклонници,
кой ще пази Родината?...
Казват: "Сори! Не ритайте!
Ще ви пратим друг вятър...
Ето - космополитвайте!
Забравете страната си!"...
Марин Тачков
9-10 септември 2016 г.
© Марин Тачков Todos los derechos reservados