Сирница е днес и ален
огън вънка е запален,
вижте как летят искрите –
ще достигнат и звездите.
Слънцето зад хълма слезе,
мракът в дън земята влезе,
а край огъня децата
вкупом всички се събраха.
В смях и глъчка се закачат,
пламъците те прескачат.
Ех, че радост,
ех, че празник –
тези нощи са прекрасни!
© Мария Недялкова Todos los derechos reservados