6.03.2011 г., 21:35 ч.

Сирница 

  Поезия » За деца
498 0 2

Сирница е днес и ален

огън вънка е запален,

вижте как летят искрите –

ще достигнат и звездите.

 

Слънцето зад хълма слезе,

мракът в дън земята влезе,

а край огъня децата

вкупом всички се събраха.

 

В смях и глъчка се закачат,

пламъците те прескачат.

Ех, че радост,

ех, че празник –

тези нощи са прекрасни!

 

© Мария Недялкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??