6 мар. 2011 г., 21:35

Сирница 

  Поэзия » Для детей
503 0 2

Сирница е днес и ален

огън вънка е запален,

вижте как летят искрите –

ще достигнат и звездите.

 

Слънцето зад хълма слезе,

мракът в дън земята влезе,

а край огъня децата

вкупом всички се събраха.

 

В смях и глъчка се закачат,

пламъците те прескачат.

Ех, че радост,

ех, че празник –

тези нощи са прекрасни!

 

© Мария Недялкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??