С л е д д ъ ж д а
ИЗУМИТЕЛНИ ПАЗВИ РАЗГРЪЩА
свечерената мъдра земя!
И часът между зрак и тъма
във омайна нега се превръща.
Тъй е тихо!
Стих вятърът пише...
Леко се клатят прозорците.
В упоителна сънна въздишка
се разлива умората.
Дървесата отнесено махат
и пияни листа се отронват...
А дъната на локвите сякаш
отразяват
спомени.
© Забраван Забраванов Todos los derechos reservados
Любо