20 feb 2008, 13:53

След концерт 

  Poesía
911 0 9
 

*** 

Като в безименна симфония

проблясва вечер залата,

цигулки се надбягват с гласовете

                             ... търсещи отплата.

Нестихващи аплаузи

разбунват тишината

и борят се

в пространството

                                 на тъмнината...

Не е далечен повеят

на странстващи артисти,

загубили са тежестта

на влюбени девици.

 

Отминала е суетата,

мигът на сътворение,

насладата от съвършенството,

сценичното вълнение.

 

Рутинно претворихме Моцарт!

 

Рутинно ще изпеем Шуберт!

 

Браво!

Нали доволен е народът.

Само

да беше по-критичен

                               по природа... 

 

20.02.08

Пловдив

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??