23 oct 2018, 8:44  

След любовното ти признание 

  Poesía
299 0 1

натежалото тяло
като дънер на старо дърво
се разтърсва 
от вятъра на промяната

тази нощ


сякаш благослов се изсипа с дъжда
стари счупени клони отвя
стари листи
насмете
и прогони дървоядите
на душата ми

 

сред унило-кафявото
смело грейва листо
даже не е листо
а мечтание за такова

 

и протягам заспалото
и забравено без любов
за последен път може би 
преди зимата
малко клонче надежда

към твойта суровост

 

 

Публикувано във:

  •  "4" eКниги София 2011, с. 128 
  • Също и в сп. Пламък бр. 4, 2012, с. 95

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??