натежалото тяло
като дънер на старо дърво
се разтърсва
от вятъра на промяната
тази нощ
сякаш благослов се изсипа с дъжда
стари счупени клони отвя
стари листи
насмете
и прогони дървоядите
на душата ми
сред унило-кафявото
смело грейва листо
даже не е листо
а мечтание за такова
и протягам заспалото
и забравено без любов
за последен път може би
преди зимата
малко клонче надежда
към твойта суровост
Публикувано във:
© Павлина Гатева Всички права запазени