10 jun 2024, 8:36

След малката стрелка на циферблата 

  Poesía » De amor, Filosófica
313 1 2

СЛЕД МАЛКАТА СТРЕЛКА НА ЦИФЕРБЛАТА

 

Достигнахме разделната си точка,

по скулите блестят сребристи тичинки.

С изтекъл срок, при липса на отсрочка,

приключи любовта и не отричаме.

 

На покрива ми нощем вият котки,

луната се облещва – зла и ничия.

Но дъжд не се нарича, ако тропат

костилките от твойто безразличие.

 

Написаното с кривия ми почерк

в часовника стрелките е прекършило

и времето е болно – от неточност,

пчелините превзети са от стършели.

 

Заблуда е, че непосилна жажда

предвестник е на бъдещи любови.

Надявам се, че в птица се прераждам,

разкъсвайки житейските окови.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??